Tuesday, 13 February 2018

Langkah terbaik mulakan perniagaan

Anda nak mula bisnes internet tapi tak tahu nak mula dari mana?
Ni saya berikan anda 9 langkah cara nak mulakan bisnes internet
Saya sudah lihat ramai orang yang baru bermula berjaya kembangkan bisnes internet mereka dengan melakukan perkara berikut:
  1. Cari permintaan, masalah dan penyelesaian prospek.
  2. Tulis ayat jualan yang POWER.
  3. Bina website yang menarik dan mudah digunakan.
  4. Gunakan enjin carian untuk tarik trafik ke website anda.
  5. Gunakan media sosial untuk penjenamaan.
  6. Tingkatkan kredibiliti anda, jadi seorang yang pakar.
  7. Follow Up pelanggan anda menggunakan pemasaran emel.
  8. Tingkatkan jualan anda melalui Back-End Sales dan Upselling.
  9. Fokus dan konsisten.
ok, anda dah tahu langkah-langkah yang perlu anda lakukan. Sekarang, saya akan jelaskan satu per satu langkah-langkah ini di bawah..

LANGKAH 1: CARI PERMINTAAN, MASALAH DAN PENYELESAIAN

Kebanyakkan kesalahan orang baru adalah mereka mencari produk dulu, kemudian baru pasaran.
Untuk meningkatkan peluang anda untuk berjaya, mulakan dengan pasaran dulu. Caranya adalah dengan mencari sekumpulan orang yang sedang mencari penyelesaian kepada masalah. Anda boleh lakukan kajian ini dengan:
  • Masuk ke forum dan lihat apa soalan yang ditanya dan apa masalah yang ingin diselesaikan.
  • Lakukan kajian keyword untuk mencari keyword yang ramai orang sedang mencari, tetapi tidak banyak persaingan.
  • Kaji pesaing anda dengan melawat website mereka dan lihat apa yang mereka lakukan untuk mengisi permintaan.
Kemudian, anda boleh gunakan apa yang telah anda kaji dan cipta produk untuk pasaran yang telah wujud. Bina USP anda. Dengan cara ini, anda boleh buat produk yang lebih baik daripada pesaing.

LANGKAH 2: TULIS AYAT JUALAN YANG POWER

Anda perlu tulis ayat jualan mengikut turutan;
  • Tulis tajuk headline yang menarik perhatian.
  • Huraikan masalah yang produk anda selesaikan.
  • Bina kredibiliti anda sebagai penyelesai masalah.
  • Tambah testimoni dari pelanggan yang pernah gunakan produk anda.
  • Huraikan manfaat produk kepada pengguna.
  • Beri tawaran yang hebat.
  • Beri jaminan yang kuat.
  • Guna ayat Urgency.
  • Beri arahan untuk buat tempahan.
Dalam menulis ayat jualan, anda perlu beritahu bagaimana untuk jadikan produk anda unik dan dapat menyelesaikan masalah prospek. Beritahu pada prospek yang produk anda boleh jadikan kehidupan mereka jadi lebih baik.
Anda perlu berfikir seperti pelanggan dan bertanya “Apa yang yang saya dapat jika saya beli produk ini?”

LANGKAH 3: BINA WEBSITE YANG MENARIK DAN MUDAH DIGUNAKAN

Sebaik saja anda dah jumpa pasaran dan produk anda. Anda perlu bina proses jualan untuk prospek buat pembelian.
Jangan lupa untuk pastikan ia mudah. Anda mempunyai kurang dari 5 saat untuk tarik perhatian prospek. Jika tidak, mereka pergi tak kembali.
Ini beberapa tips penting yang perlu anda buat dalam website:
  • Gunakan satu atau dua font biasa dan berlatar belakang putih.
  • Menu navigasi anda mestilah jelas dan mudah.
  • Gunakan grafik, audio atau video jika ia dapat bantu sampaikan mesej anda dengan efektif.
  • Beri free gift supaya anda boleh kumpul alamat e-mel.
  • Jadikan ia mudah untuk membeli, tak lebih daripada 2 klik antara potensi pelanggan dan checkout.
  • Website anda adalah seperti kedai online, jadikannya mesra pelanggan.

LANGKAH 4: GUNAKAN ENJIN CARIAN UNTUK TARIK TRAFIK KE WEBSITE ANDA.

Iklan Pay Per Click (PPC) adalah antara cara yang paling mudah untuk dapatkan trafik ke website untuk jenama baru. Cara ini mempunyai 2 kelebihan berbanding menarik trafik secara organik…
Pertama, iklan PPC muncul pada hasil carian dengan serta-merta.
Kedua, iklan PPC membolehkan anda untuk menguji pelbagai kata kunci, tajuk-tajuk utama dan juga harga bidding.
Bukan sahaja anda boleh dapat trafik serta-merta, anda juga boleh menggunakan iklan PPC untuk mencari keyword yang menghasilkan jualan. Kemudian, anda boleh letak keywordtersebut di seluruh website anda. Ini dapat membantu meningkatkan kedudukan website anda dalam hasil carian secara organik.

LANGKAH 5: GUNAKAN MEDIA SOSIAL UNTUK PENJENAMAAN.

Media sosial yang popular sekarang ini adalah Facebook dan Instagram. Kelebihan menggunakan kedua-dua medium ini adalah ia berkonsepkan viral. Gunakan kelebihan ini untuk bina jenama bisnes internet anda.
Apa yang perlu anda buat adalah;
  • Bina logo dan gambar yang menarik.
  • Pilih warna gambar yang bersesuaian dengan niche bisnes anda.
  • Bina followers yang targetted.
  • Bina post pada waktu yang optimum secara konsisten.
  • Gunakan hashtag yang bersesuaian ketika bina post.
  • Banyakkan engagement dengan followers anda.
  • Kumpulkan gambar dalam satu album.
  • Kumpulkan followers anda dalam Facebook Group
Ada pelbagai cara untuk bina jenama bisnes internet anda dalam media sosial. Apa yang paling penting adalah anda perlu konsisten untuk lakukan kesemua perkara di atas.

LANGKAH 6: TINGKATKAN KREDIBILITI ANDA, JADI SEORANG YANG PAKAR.

Orang menggunakan internet untuk mencari maklumat. Biasa mereka mencari maklumat untuk selesaikan masalah mereka.
Jadi, apa yang perlu anda buat adalah;
  • Buat artikel, video atau apa-apa kandungan lain yang kita akan dapati berguna. Promosikan kandungan tersebut di direktori artikel dan laman sosial.
  • Letak link “Send to Friend” pada kandungan di websiteanda.
  • Jadi seorang yang aktif di forum-forum dan laman sosial di mana sasaran pasaran anda ada.
Dengan cara ini, anda akan dapat ramai pembaca baru. Tetapi, lebih baik jika setiap website yang siarkan kandungan artikel anda dapat buat backlink pada website anda. Ini dapat menaikkan kedudukan website anda dalam enjin carian.

LANGKAH 7: FOLLOW UP PELANGGAN ANDA MENGGUNAKAN PEMASARAN EMEL.

Apabila anda membina senarai emel, anda telah bina salah satu aset yang paling berharga dalam bisnes internet anda. Pelanggan telah memberi kebenaran untuk anda menghantar e-mel kepada mereka.
Ini bermakna:
  • Anda perlu berikan mereka sesuatu yang mereka telah minta.
  • Anda sedang membina hubungan dengan mereka.
  • Anda dapat jimatkan kos pengiklanan. Pemasaran emel adalah lebih murah dan lebih berkesan daripada menggunakan media cetak, TV atau radio kerana ia sangat targetted.

LANGKAH 8: TINGKATKAN JUALAN ANDA MELALUI ‘BACK-END SALES’ DAN ‘UPSELLING’.

Salah satu strategi pemasaran internet yang penting adalah tingkatkan nilai setiap pelanggan. Biasanya pelanggan yang pernah membeli dari anda akan membeli dari anda lagi, itu pun jika anda follow up mereka. Ini dapat menjimatkan kos pemasaran kerana untuk dapatkan pelanggan pertama, anda perlukan kos yang agak tinggi.
Jadi, gunakan back-end sales dan upselling untuk buatkan mereka membeli lagi:
  • Tawarkan produk yang lengkapkan pembelian asal mereka.
  • Berikan kupon diskaun elektronik supaya mereka boleh tebus semula untuk pembelian akan datang.
  • Tawarkan produk berkaitan di “Thank You” page anda selepas mereka buat pembelian.
Berikan ganjaran kepada pelanggan anda yang sentiasa setia dengan anda, seperti tawaran diskaun, beli satu percuma satu, tiket percuma dan lain-lain.

LANGKAH 9: FOKUS DAN KONSISTEN

Dalam bisnes, anda perlu sentiasa fokus dan konsisten dalam segala perkara yang anda ingin lakukan.
Untuk fokus dan konsisten, anda perlu;
  • Mempunyai matlamat yang jelas dalam bisnes anda.
  • Utamakan perkara yang penting dahulu.
  • Bina pasukan yang mempunyai matlamat yang sama.
  • Gunakan masa yang ada sebaik-baiknya.
  • Banyakkan membaca buku-buku bisnes dan motivasi
Nak buat semua perkara ini bukannya perkara yang mudah, ia memerlukan tahap disiplin yang tinggi. Jika anda mampu praktikkannya, saya yakin anda pasti boleh berjaya dalam setiap perkara yang anda lakukan.
Selesai! Itu sahaja 9 langkah untuk mulakan bisnes internet yang perlu anda lakukan mulai sekarang.
Semoga berjaya!
credit: Jamal (sifuFBads)

link converte PDF ke Word

hi salam semua..

mana2 yang pening kepala nak converte PDF ke Word tu boleh click link ni https://www.pdftoword.com/en/

cara dia senang je.
1. pilih fail yang hendak di converte
2. just click "Converte Now"
3. masukkan email
4. dan last dia akan emailkan kpd anda dokumen yang telah siap di converte..
5. anda cuma perlu buka email dan download dokumen tersebut.

senang kan???

buat adik2 lps ni xpyh nak pening2 kepala lagi sbb xleh nk copy paste =)

kasut converse murah

assalamualaikum..

semua warna Rm 55 sepasang
Untuk tempahan secara borong sila whatsapp : http://www.wasap.my/60194117136
Syarat-syarat utk tempahan secara borong
Minimum order 30pcs
Tempahan dlm masa 1 minggu
Deposit rm50 sbg komitmen anda
Cod area seri kembangan, putrajaya, dengkil, bangi & kajang sahaja
Pos buyer tanggung
Harga trtakluk kepada jumlah pembelian anda
 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
#kasutmurah #onlineshopping #onlineboutique #trustedsaller #converse#conversemurah #converseallstar #converseallstarmurah #conversehighcut#converselowcut #online_shoppingstopcentre















Sunday, 18 October 2015

Jom belajar ungkapan yang biasa digunakan dalam bahasa arab

terima kasih - syukran (شكرًا )
sama sama - afwan ( عفواً )
saya minta maaf - aseef (asif) ( آسف )
baiklah - hasanan ( حسناً )
mungkin - rubbama (ربما )
awas! - intabih ( انتبِه )
berhati hatilah - ihzar ( احذر )
jangan lupa - la tansa ( لا تنسىٰ )
samiinun - gemuk ( سمين )
Tawiilun - panjang ( طويل )
Qasirun - pendek ( قصير )
khofiidhun - rendah ( خفيض )
nahiifun - kurus ( نحيف )
yaum - hari ( يوم )
usbu' - minggu ( أسبوع )
syahr - bulan ( شهر )
sanah - tahun ( سنة )
semoga berjaya ..
 
Ucapan dalam bahasa arab .
Selamat malam - laila sa'edah ( ليلة سعيدة )
sobahul khair - selamat pagi ( صباح الخير )
ucapan balas sobahul khair - sobahannur ( صباح النور )
semoga berjaya - bitaufiq wannajah ( بالتوفيق والنجاح )
salam ukhuwah - salam perkenalan ( سلام اخوة )
jazakallah hukhairan - semoga Allah membalas jasamu ( جزاك الله خيرا )
tobat masauk - selamat tengahari ( طابت مساؤك )
azhoma allahu ajrak - semoga Allah memuliakan amalan kamu ( عظّم الله أجرك )
uhibbuki - saya sayang awak (perempuan) ( أحبكِ )
uhibbuka- saya sayang awak (lelaki) ( أحبكَ )

semoga berjaya ..
 
Ganti nama/personal pronouns
....aku/saya - ana ( أنا )
..kamu (lelaki) - anta ( أنتَ )
..kamu (perempuan) - anti ( أنتِ )
..dia (lelaki -seorang ) - huwa ( هُوَ )
..dia (perempuan-seorang) - hiya ( هِيَ )
......dia (lelaki/perempuan -2orang) -huma ( هماَ )
......dia (lelaki -3 dan keatas) - hum ( هُمْ )
......dia (perempuan-3 dan keatas) - hunna ( هنَّ )
....kami - nahnu ( نحنُ )
..kalian (ramai) - antum ( أنتم )
..mereka - hum ( هُمْ )
..cantik = jameelah ( جميلة )
..buruk = qabih ( قبيح )
..Bersih = nadziifun ( نظيف )
..Malas = kaslaan ( كسلان )
....Ata'allamu = saya belajar ( أتعلم )
..a'kulu = saya makan ( أاكل )
....Asyrobu = saya minum ( أشرب )
..Aqrou = saya membaca ( أقرا )
..aktubu = saya menulis ( أكتب )
..Atakallamu = saya berbicara ( أتكلم )
..Amsiku = saya memegang ( أمسك )
..A'malu = saya mengerjakan ( أعمل )
..Albasu = saya memakai ( ألبس )
....Toriiqon = jalan ( طريق )
....Baytun = rumah ( بيت )
...Mirsamun = pensil ( مِرسم )
...Qolamun = pulpen ( قلم )
....Mimsahatun = pemadam ( ممسحة )
..Mishbaahun = lampu ( مصباح )
....Sabbuurotun = papan tulis ( سبورة )
..Kaifahaluka- apa khabar (lelaki) ( كيف حالكَ )
..Kaifahaluki- apa khabar (girl) ( كيف حالكِ )
..Askunufi- saya tinggal di ( أسكن في )
....Umri- umur saya ( عمري )
....Masmuki? Siapa namamu (untuk perempuan) ( ما اسمكِ )
..Masmuka? Siapa namamu (untuk laki2) ( ما اسمكَ )
..Ana tilmiidzatun = saya seorang murid (untuk perempuan) ( انا تلميذة )
..Ana tilmiidzun = saya seorang murid (untuk laki2) ( انا تلميذ )
....Ahlam Saiidah = semoga mimpi indah ( احلام سعيدة )
..Syafakallah-smoga Allah menyembuhkn kamu ( شفاك الله )
smoga bermanfaat
♪BELAJAR BAHASA ARAB♪
..*Ukhwahfillah = Pshabatan Krna Allah ( اخوة في الله )
*Ukhtin = Kakak @ Saudara Perempuan ( اخت )
*Akhun = Abang @ Saudara Lelaki ( أخ )
*Zauj = Suami @ Pasangan (L) ( زوج )
..*Zaujah = Isteri @ Pasangan (P) ( زوجة )
*Asiff Jiddan = Saya minta maaf sangat2 ( آسف جداً )
*Ukhwahfillah Abadan Abada = Psaudaraan krna Allah Selama2nya ( اخوة في الله أبداً ابدا )
*Fa'idza Adzamta fatawakkal'alallah = Stelah kmu brazam maka bertawakallah pd Allah ( فإذا عزمت فتوكل على الله )
*Inni Akhafullah = Ssguhnya aku takutkan Allah (إني أخاف الله)
*Maafi Qalbi Ghairullah = Tiada di hatiku selain Allah ( مافي قلبي غير الله )
..*Lau Samatha = Maafkan saya ( لَو سمحتَ )
*Naltaqi Ghadan = Kta jmpa esok ( نلتقي غداً )
*Illalliqa' = moga bertemu lagi ( الى اللقاء )
*Syafakallah = moga Allah myembuhkan awak (L)(شفاكَ الله)
*Syafakillah = moga Allah myembuhkan awak (P) (شفاكِ الله)
*Tafaddhol = Silakan (تفضل )
*La Aadri = Saya Tak Tahu ( لا أدري )
*Maa fii Musykilah = tiada masalah ( مافي مشكلة )
*Jazakallahu khairan khatsiira = Smga Allah mblasmu dgn kbaikan (L) ( جزاكَ الله خيراً كثيراً )
*Jazakillahu khairan khatsiira = Smga Allah mblasmu dgn kebaikan (P) ( جزاكِ الله خيراً كثيراً )
*Jazakumullahu khairan khatsiira = Smga Allah mblasmu dgn kebaikan (L&P) جزاكمُ الله خيراً كثيراً )
*Wa iyyaka (L) = Dan utkmu jua.Blasan utk ucapan ( وإياك)
*Wa iyyaki (P) = dan utkmu jua.Blasan utk ucapan( وإياكِ )
*Allahukhairujaza' = Allah adalah Sebaik-baik Pemberi ( الله خير الجزاء )
..*Fahimtum? = Adakah kalian faham.? ( فهمتم )
*Fahimna = Kami telah faham ( فهمنا )
*Ijhad wala taksal = Bsguh2 dn jgnlah kmu malas ( اجهدْ ولا تكسلْ )
*La Tahzan Innallaha Ma'ana = Jgnlah bsdih, Ssguhnya Allah bsma kita ( لا تحزنْ انا الله معنا )
*Kafaa Bilmauti waa'izhan = Cukuplah kmatian itu mjadi pringatan ( كفى بالموت واعظاً )
*Bi idznillah = Dgn izin Allah ( بإذن الله )
..*InshaAllah kull khayr ! Aamiin = inshaaAllah smuanya baik,Aamiin ( إن شاء الله كل خير. آمين )
*Barakallahu Fiq = Smga Allah mrahmati kamu/mbrkati kamu ( بارك الله فيك )
*Masa ul khair = slmt ptg ( مساء الخير )
*Na'am = Ya ( نعم )
..*Yallah2 bisura'h = mari2 cpat (lekas2) ( يالله بسرعة )
*Ismahli ya ustaz/ustazah = Tumpang tanya wahai Ustaz/Ustaz

Sunday, 24 August 2014

MAHATHIR BERGADAI NYAWA MELETAK MALAYSIA DI PERSADA DUNIA

Ramai yang tidak tahu “Dendam Amerika dan Britain” Pada Tun Mahathir sepanjang usaha beliau meletakkan Malaysia di persada dunia. Kita bersyukur beliau masih selamat dan sihat untuk boleh berbicara dan hidup bersama dengan kita seadanya hingga ke saat ini.

Monday, 9 June 2014

Rahsia Sujud Di Dalam Solat


Tahukah kita solat 5 KALI sehari iaitu 17 RAKAAT telah berlaku 34 kali SUJUD. Di dalamnya terdapat 1001 hikmah yang terkandung. Antaranya:-
Seorang ahli Sains saraf otak Amerika, Dr. Fidelma O’leary mendakwa bahawa beberapa saraf di otak manusia tidak boleh dialiri oleh darah dari jantung kerana posisi jantung yang berada di dada tidak cukup kuat untuk menampung pembawaannya ke otak manusia. Padahal otak amat memerlukan oksigen dan bekalan darah yang mencukupi supaya dapat berfungsi secara normal. Beliau mengkaji dari tempoh masa yang lama untuk mencari jawapan. Dikaji dengan lebih serius akhirnya dia perolehi jawapan bahawa darah akan mengalir setiap inci ke otak manusia secara sempurna ketika seseorang itu melakukan sujud seperti yang dilakukan oleh orang-orang Islam dalam solat. Bila perkara ini

More than 100 Keyboard Shortcuts must read


SHARE IT........
Keyboard Shorcuts (Microsoft Windows)
1. CTRL+C (Copy)
2. CTRL+X (Cut)
3. CTRL+V (Paste)